Şimdi Uzaklardayım

Bir Dünya Turu Serüveni (idi)

Endonezya vizesi
Caglayan tarafından yazıldı.   
Salı, 23 Haziran 2009 16:15
vizeRivayete gore 2002'deki Bali bombalamalarina bir Turk'un de karismasindan sonra ulkemize vize uygulayan n tane ulke arasina katilmis Endonezya.
 
Vietnam vize tecrubesinden sonra cekine cekine Malezya'nin Penang adasindaki Endonezya Konsoloslugunun kapisindan iceri girdim. "Imigrasi" bolumundeki panolarda vize basvurusu icin gerekli belgeler yazmiyor. 2 numarali gisedeki gorevliye bizzat sorduktan sonra amca tipimize gore belgeleri belirliyormus. Benden kirmizi fon uzerine cekilmis vesikalik fotograf, pasaport fotokopisi, gidis donus ucak bileti ve 50 Amerikan Dolarcigi istedi. Fotografi ve fotokopiyi hemen karsidaki Turgay Akdemir fotograf studyosunda (yok yok o Istinye'deydi) cektirdikten sonra basvurumu yaptim. Amca ertesi gun gel al dedi ama bende bir sikinti var tabii.
 
Ertesi gun korkulan olmadi ve Bali ziyaretim icin gerekli olan vizeyi kazasiz belasiz almis oldum. Benden hemen sonra pasaportunu teslim alan salak Amerikali pasaportundaki Kambocya vizesine bakip "Aaaa bana eski tarihli vize vermisler" diye sasirirken bana 30 gunluk vize verildigini ogrenince "30 gunluk vize icin niye buraya basvurdun ki kapida zaten 30 gun veriyorlar, ben 60 icin buraya geldim" dedi. 
 
 
Yorumlar
Yeni Ekle Ara
Mel Ozsimsek  - vizeler sinirlar   |2009-06-23 04:02:54
bir turkun yaptigi tum turkiyelilerden sorulur ol mus ! turk pasportuna vize u
ygulayan ulkeler coga liyor ,eskiden vize soranlar daha azdi.slmlar
Yorum yaz
Adýnýz:
E-posta:
 
Baţlýk:

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack